Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A digesztívumok emésztést segítő szerek nagy csoportja. A vény nélkül kapható gyógyhatású készítmények étvágyjavító, emésztési panaszokat csökkentő, emésztőenzimek termelődését fokozó, enyhe görcsoldók, amelyek segítik  az epehólyag kiürülését, serkentik a bélkműködést. Hatásuk elsősorban a keserűanyag- és illóolaj-tartalmú drogok összetett alkoholos kivonatának tulajdonítható. Terhesség alatt és gyermekeknek csak az orvos javaslatára alkalmazhatóak, mert a többségük alhasi vérbőséget okoz. A vény nélkül kapható szerekből óriási a választék, a legszerencsésebb, ha valamilyen gyógynövénykivonat vagy teakeverék mellett döntünk.

Ilyen emésztést javító gyógyhatású készítmények például:
Bano Svédkeserű,  Bittner Svédcsepp, Herbbitter Svédkeserű, Maurers Svédcsepp 32 gyógynövényből, Naturland Nagy Svédcsepp: emésztőenzimek termelődését fokozó, enyhe görcsoldó hatású, az antrakinon-tartalmú svédcseppek (Bano) folyamatos szedése nem ajánlatos a hashajtó hatáshoz kialakuló dependencia és az alhasi vérbőség miatt.
Magenpflege tabletta: Emésztési problémák, teltségérzet, étvágytalanság kezelésére alkalmazható.
Theiss Svédkeserű kapszula: Különféle keserűanyag-tartalmú drogokat tartalmazó, emésztést elősegítő készítmény. Antrakinon-tartalma miatt (alhasi vérbőséget okoz) terhesség és szoptatás alatt ellenjavallt.
Különböző gyógy- és fűszernövények főzetei: borsmenta, ánizs, citromfű, orbáncfű, édeskömény, aloe, ezerjófű, fahéj, szegfűszeg, lenmag, kifejezetten ilyen célra előre elkészített keverékek, amelyek segítik  az epehólyag kiürülését, serkentik az emésztést.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!