Már 2122 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az olaj eredete, származása:

A mandulafa a rózsafélék családjába tartozik. Fás szárú növény. Levelei hosszúkásak, lándzsásak; virága rózsaszín vagy fehér. Termése csonthéjas, tojásdad alakú, világos barna színű. Forró nyarú években augusztusban, hidegebb években októberben érik. Mediterrán éghajlatú területeken, lomberdőkben fordul elő. Őshazája Ázsia.

Gyógyászati, aromaterápiás szerepe:

A halványsárga, szagtalan olajat a mandula magjából nyerik.

Bőrápoló kozmetikai készítményként és masszázsolajként minden bőrtípusra ajánlott. Rendszeres használatával a bőr puha és bársonyos lesz. Nagy molekuláinak köszönhetően a nehéz olajok közé tartozik. Hosszantartó masszázshoz használják, mivel nem szívódik be mélyen a bőrbe, hanem a felső hámréteget védi meg a külső hatásoktól. Kitűnő bőrtápláló, puhítja a sarok, talp vagy könyök felületén megkeményedett bőrt, visszaadja a rugalmasságát, táplálja a felületét, és lassítja az öregedést. Az édesmandulaolaj kis mennyiségben E-vitamint is tartalmaz. Fontos bázisolaja számos masszázsolajnak és kozmetikai készítménynek.

 

Illóolaj vásárlása

 



Hirdetés
 







Az oldalt létrehozta és üzemelteti a Neo Interactive online marketing ügynökség.

Médiapédia Netpédia Biciklopédia
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!