Már 2261 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Fej
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2010-05-09 12:53:59
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Fej


A fej tartalmazza az [agy]at, amely a koponyába van zárva. Ezen kívül [agyideg]ekkel kapcsolatban levő‘ öt érzékszervet is magába foglal: a [szaglás], a [látás], az [ízlelés], az ízérzés, a [hallás] és az [egyensúlyérzés] belső‘ [fül]beli szerepét.


 

A fej tartalmazza az [agy]at, amely a koponyába van zárva. Ezen kívül [agyideg]ekkel kapcsolatban levő öt érzékszervet is magába foglal: a [szaglás], a [látás], az [ízlelés], az ízérzés, a [hallás] és az [egyensúlyérzés] belső [fül]beli szerepét.

 

A [nyelv] a szájüregben található. A szájüreg hátsó részénél helyezkedik el a [garat], amely egyfelől a [táplálék]nak a [nyelőcsőbe], másfelől a [levegő]nek a [légcső]be jutását teszi lehetővé. A [nyak] izmai hajlítják előre és hátra, valamint forgatják a fejet.


A [nyelv] a szájüregben található. A szájüreg hátsó részénél helyezkedik el a [garat], amely egyfelő‘l a [táplálék]nak a [nyelőcsőbe], másfelő‘l a [levegő‘]nek a [légcső‘]be jutását teszi lehető‘vé. A [nyak] izmai hajlítják elő‘re és hátra, valamint forgatják a fejet.


Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!