Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

A természeti energiáinak igénybevételét jelenti. Sokfajta kezelési technikát foglal magába, pl.: gyógytorna, fizioterápia, kémiai energiák felhasználás stb. Gyógytornászok és fizikoterápiás szakasszisztensek végzik.
Betegséget, sérülést, műtétet követően a fizioterápiát minél hamarabb meg kell kezdeni, mert a fokozódó fájdalom, izomgyengeség, mozgásbeszűkülés tartóssá válhat, a gyógyulás elhúzódhat. A fizioterapeuta feladata a rehabilitáció minél teljesebb kivitelezése, a mindennapi életvitelhez szükséges fizikai állapot visszaállítása. Ennek alapfeltétele a beteg, a fizioterápiás szakember és az orvos együttműködése. A kezelés eltervezése orvosi vizsgálat alapján történik, kivitelezése általában egyénileg, illetve csoportos formában is elvégezhető.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!