Már 2264 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Gerániumolaj eredete, származása:
A gólyaorrfélék családjába tartozó gerániumok egyik származási helye Dél-Afrika, a Jóreménység-foka, de elterjedt Közép- és Dél-Európában, Kelet-Afrikában, Kínában és Japánban.

Gyógyászati, aromaterápiás szerepe:
Az évelő gerániumok leveleiből, szárából és virágaiból vízgőzdesztillálással illóolajat nyernek. Az illóolaj zöldes színű, rózsaolajhoz hasonló illatú.

Alkalmazási területei:
- kozmetikai kezeléseknél, minden bőrtípusra használható,
- faggyútermelés szabályozására,
- fertőzés- és gyulladásgátló hatású,
- [seb]?ek és égési sérülések kezelésére borogatásként használható,
- pattanások hatékony kezelésére, de jó hatással van a száraz, öregedő bőrre is.
- ajánlják bőrélősködők ellen bedörzsölő és lemosó szernek,
- szájnyálkahártya- és torokgyulladásra,
- illata feszültségoldó,
- helyiségek légterének frissítésére és fertőtlenítésére alkalmas.

 

A gerániumolajról bővebben

Hirdetés







Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!