Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A humánmeteorológia az időjárás, a légköri folyamatok emberekre gyakorolt hatásával foglalkozik. 
 
Az időjárás változásai és a légköri folyamatok alakulása megfigyelések alapján befolyásolja az élettani folyamatokat, hatással van a depresszió, a cukorbetegség, az allergia, bizonyos daganatos betegségek tüneteire, vérnyomás–ingadozást okozhat. Ugyancsak hatással van a mindennapi életünket és hangulatunkat befolyásoló egyéb tünetekre, mint a fejfájás, az ízületi fájdalmak, a stressz. Művelői szerint segít abban, hogy az időjárás változásaitól szenvedők fel tudjanak készülni az őket egyedileg érintő időjárás-változásokra, ezáltal újra összhangba kerüljenek a természettel.
 
A humánmeteorológia több tudományág határterületére esik. Jelentős szerepet játszik benne a meteorológia, az orvostudomány - bár nagyobbik része a természetgyógyászattal és a környezettudományokkal rokonítható. Nem tévesztendő össze a lényegesen szűkebb orvosmeteorológiával, melynek területe csak kis részét képezi a humánmeteorológiának.


A szócikkhez társított címkék:
humánmeteorológia
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!