Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Illóolaj eredete, származása:

Az Annónafélék családjába tartozó, Ázsia trópusi területein honos fa. Nagy, illatos virágai sárgák, rózsaszínűek vagy mályvaszínűek.

Gyógyászati, aromaterápiás szerepe:

A magas termetű fa frissen szedett, illatos virágaiból vízgőz-desztillációval készítenek illóolajat.

Az illóolaj nyugtató, ellazulást elő‘segítő‘, lelki kiegyensúlyozó és frissítő‘ hatással bír. Emellett gyulladáscsökkentő‘ és antimikrobiális hatásait is leírták. Aromalámpában párologtatva vagy aromafürdő‘ben alkalmazva szorongásoldó, fokozza a szellemi és testi frissességet. Álmatlanság, menstruációval együtt járó feszültség és hangulati zavarok esetén is alkalmazható. A faggyúmirigyek működését szabályozó bő‘rápoló készítmények gyakori alkotórésze. Nemi vágyfokozó tulajdonsággal is bír, ezért frigiditás, illetve szexuális aszténia esetén ajánlják a használatát, masszázs és fürdőolajok alkotórészeként. Az ilang-ilang illóolaj gyakori alkotórésze parfümöknek, illatkeverékeknek, arc- és dekoltázsápoló készítményeknek.

 

Ilang-ilangolaj vásárlása

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!