Már 2264 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Szponzorált linkek


Illóolaj eredete, származása:

A pázsitfűfélék családjába tartozó, illatos, évelő növény, Ázsiában honos.

Gyógyászati, aromaterápiás szerepe:

Felaprított friss vagy fonnyasztott leveleibő‘l nyernek illóolajat, vízgő‘z desztillációval. Az illóolaj színe a halványtól a narancssárgáig (vörösesbarnáig) terjed, illata friss, citromra emlékeztető‘.

Élénkítő‘, szellemi frissítő‘, koncentráció képesség fokozó, fertő‘tlenítő‘ hatásáért ajánlják. Kozmetikumok gyakori alapanyaga.
Fő‘bb hatásai: fertő‘tlenítő‘, antimikrobiális, dezodoráló, nyugtató- idegrendszeri tonizáló, rovarriasztó, szélhajtó, gyulladáscsökkentő‘, értágító, emésztő‘rendszeri tonizáló. Belső‘leg alkalmazva használható: gyomor- és bélrendszert érintő‘ bakteriális fertőzések és bélgyulladások esetén. Külső‘leg inhalálás, aromafürdő‘ és masszázs formájában alkalmazzák idegi kimerültség és túlterhelés estén. Fontos alkotórésze dezodoráló szereknek és parfümöknek.

 

Indiai citromfűolaj vásárlása

Hirdetés







Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!