Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A [magzat]?ot [köldökzsinór]? köti össze a méhlepénnyel, amelyen át oxigént és tápanyagot kap az anya testéből. Köldökzsinór egy csecsemőn

 

 

A teljesen kifejlődött köldökzsinór egy-két centiméter átmérőjű, és körülbelül fél méter hosszú. A hossza azonban igen változó, húsz és százhúsz centiméter közötti. Két köldökzsinór-verőér és egy köldökzsinór-visszér van van benne. Ezek Wharton-féle kocsonyának nevezett nyálkás kötőszövetbe vannak ágyazva. Kívül vékony hámréteg borítja.

 

 

Közvetlenül a szülés után a méhlepény és a köldökzsinór vére a gyermek testébe jut. Ilyenkor a köldökzsinórt két helyen elkötik (ez ugyanis megakadályozza a vérzést), s közöttük elvágják. A köldökzsinórcsont eleinte a köldökhöz tapad, de három-négy nap múltán leszárad és leválik.


A szócikkhez társított címkék:
Magzat , Méhlepény
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!