Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A köröm elsődleges feladata, hogy védje az [ujj]?ak és a [lábujj]?ak érzékeny végének felső részét. Főleg keratinnak nevezett szerkezeti A köröm felépítésefehérjéből áll. Látható részének a java része gyakorlatilag elhalt. Ennek tulajdonítható, hogy meglehetősen rugalmasan áll ellen az ütődéseknek.

 

A köröm élő része a gyökér, amely állandóan nő. Ez a köröm töve alatt található. A körömlemez alatti körömágy a benne levő [vérerek]? miatt rózsaszínnek látszik az [egészséges]? körömlemezen keresztül. Ha a körömlemez leválik a körömágyról, hamarosan pótlódik. Minthogy a köröm átlagosan öt centimétert nő egy év alatt, a körömlemez teljes pótlása körülbelül hat hónapot vesz igénybe. A lábujjak körme ugyanakkor tizenkét-tizennyolc hónap alatt nő vissza. A köröm kitűnő jelzője az átlagos egészségi állapotnak. Ha az egészséges rózsaszínű köröm színe megváltozik, az különböző [szerv]?ek [betegség]?ére utaló jel.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!