Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A több hétig fennálló tünetek, ill. a tünetmentes időszakot követően ismét jelentkező csalánkiütést nevezik krónikus csalánkiütésnek.

 

Leggyakrabban a középkorú nőknél fordul elő. A heveny csalánkiütést már elszenvedőknek mintegy 25 százalékánál alakul ki a krónikus, Csalánkiütés tünete a bőrönhosszantartó tünetekkel járó, ill. rendszeresen visszatérő urtikária.

 

A diagnózis felállítása és kezelése sem könnyű, mert nehéz a kiváltó okot megtalálni, általában az esetek 20-30 százalékában tárható fel az ok, a kutatások egyre inkább azt támasztják alá, hogy autoimmun háttere van a krónikus urtikáriának .


A krónikus csalánkiütésre hajlamosíthatnak egyes nem kezelt, idült fertőzések (pl. arcüreg-, torok-, mandula-, középfül-, epehólyag-, vese-, petefészek-, méh-, prosztatagyulladás, fogtályog, bélparaziták, gombafertőzés), ill. Candida-problémák is. Az élelmiszer-adalékok, az alkohol, a borban és az érett sajtokban (camambert) lévő biológiailag aktív vegyületek, bizonyos gyógyszerek hatóanyagai (aszpirin, antibiotikum, szulfonamid, morfium és más narkotikum), ha nem is okozói, de elősegíthetik az allergiás reakció kiváltását.


Kezelése lsd. Csalánkiütés kezelése

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!