Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Illóolaj eredete, származása:
A babérfélék családjába tartozó fa. Kubebának, vagy faggyúfának nevezik. 10 méter magasra is megnő. Levelei lándzsa alakúak, sötétzöld színűek, és fényesek. Virágai aprók, fehérek, a termése zöld, feketebors méretű. Kelet-Ázsiában, főként Kína déli, keleti, valamint dél-nyugati részein őshonos.

Gyógyászati, aromaterápiás szerepe:
A növény kérgéből, leveléből, virágából és terméséből is készítenek illóolajat. Leggyakrabban a fa terméséből nyernek ki illóolajat vízgőz-desztillációval. Az olaj sárga színű, friss, citromos-gyümölcs illatú.

Az illóolajat bőrnyugtató és bőrtisztító hatása miatt bőrápolásra és légfrissítésre ajánlják. Jó idegrendszeri tonizáló szer, ezért enyhe fokú depresszió, idegesség, aggódás és stressz esetén használhatjuk. Fertőtlenítő és antimikrobiális tulajdonsággal rendelkezik, légúti fertőzések idején aromalámpában párologtatva ajánlott a használata. Fertőtlenítő és antimikrobiális tulajdonsága miatt zsíros, pattanásos bőr kezelésére alkalmas készítményeknek is gyakori alkotórésze.

 

Bővebben itt olvashat a kubebaolajról.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!