Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A kullancs eltávolításánál legjobban arra kell ügyelnünk, hogy a kullancs testét ne nyomjuk össze, ugyanis a benne lévő kórokozókat ekkor a saját szervezetünkbe juttatjuk. Másik fontos dolog, hogy az eltávolításra minél előbb kerüljön sor. Kullancs eltávolítása csipesszel


A kullancs eltávolítása többféle módon történhet:

Leggyakrabban a csipeszt, kullancskanalat, vagy a cérnát használják.
A patikákban kapható rugós, acélból készült csipesz, mellyel a parazita összenyomása nélkül képesek vagyunk az eltávolításra. A kullancskanál is alkalmas lehet az eltávolításra, valamint egy cérna is, melyet a kullancs bőrrel érintkező részére rátekerünk és annak segítségével húzzuk ki azt.
Krémek, olaj és hasonló praktikákkal lehetőség szerint ne próbálkozzunk. Legjobb a csipeszes módszer.


Az orvosok kullancscsípés után védőoltást adnak az agyvelőgyulladás elkerülése miatt, illetve a Lyme betegség megelőzésére antibiotikumot kaphatunk.
A kiszedett kullancsot érdemes megtartanunk arra az esetre, ha további orvosi vizsgálatra, vérvizsgálatra van szükség. Ez segíthet meghatározni a kullancs fajtáját.
 


A szócikkhez társított címkék:
kullancs
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!