Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A kvercetin megtalálható a zöldségfélék leveleiben és gyümölcsökben.

Felfedezése óta és a kapcsolódó laboratóriumi vizsgálatok során vitatott hírnevet szerzett, mivel először mutagénként, majd hatásos rákellenes vegyületként vált ismertté. A vörösborban lévő kvercetin az egyik legerősebb ismert tumorellenes anyag a rezveratrol mellett, amely közvetlenül a rosszindulatú sejtek proliferációját gátolja.

A kvercetin kedvező hatásait in vitro vizsgálatok alapján írták le. Antioxidáns hatás, szabadgyökfogó képesség, immunmoduláns, gyulladáscsökkentő hatás, különböző enzim-ek aktivitásának módosítása, gátlása. Valamint asztmaellenes, antiallergén, antivirális és antibakteriális hatás.

A kvercetin antiproliferatikus hatása kapcsolódik a mitózis korai gátlásához, a szer onkolitikus hatását az apoptózis és – legalábbis bizonyos mértékig a differenciáció serkentésén keresztül fejti ki.

 

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!