Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


A lecitin szó görög eredetű (lekithos), jelentése: tojás sárgája.

A szervezet számára fontos alkotórész, melyre minden sejtnek szüksége van. Kolin ([B11 vitamin]?) és inozitol ([B8 vitamin]?) vegyületekből felépülő, zsírjellegű anyag.

 

Hatásai:


- lebontja a zsírsejteket, s hozzájárul az optimális zsíranyagcseréhez;
- megakadályozza, hogy a zsírsejtek lerakódjanak az érfalon, így csökkenti a koleszterinszintet;
- tisztítja az érfalakat, és erősíti a szívizomzatot;
- serkenti az agyműködést, a memóriát és a koncentrációs képességet;
- enyhíti, illetve megszünteti az ízületi fájdalmakat, segíti az izmok regenerációját;
- antioxidáns tartalma segít megelőzni a daganatos betegségek kialakulását;
- csökkenti a hajhullást

Nagyobb mennyiségben a szójabab tartalmazza, de a babfélék, lencse, borsó, máj, búzacsíra, teljes kiőrlésű búza, diófélék (földimogyoró, dió, mandula stb.), növényi magvak (pl. lenmag, napraforgó mag), kukorica és tojássárgája is lecitinforrás.
 

 

Hirdetés







Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!