Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

A mozgásszegény életmód káros hatással van az ízületekre, izomzatra. Így már nemcsak az idősek hanem a középkorúak, fiatalok is komoly fájdalmakkal élnek. A felső testet megterhelő ülőmunka, monoton, egyirányú terhelés, gépkocsivezetés, a helytelen tartás sok év alatt a gerincet és az izmokat deformálja. A kényszertartás miatt feszessé, csomóssá válnak a hátizmok, a mozgáshiány miatt gyengülnek, sorvadnak is.
 
Az ízületi tok, szalag, izom, ín kezelésére alkalmazott módszer. A mozgásban részt vevő szövetek működésbeli károsodása alapján lehet következtetni hol van a sérülés.
 
A kezelés célja a fájdalom csillapítása, a mozgások javítása. A fájdalmas, rossz funkciójú területeket a nyaktól a bokáig végigmozgatják. A beteg fejti ki a kimozgatáshoz, az ízület helyretételéhez szükséges erőt, a terapeuta csak ellentart.
 
Ízületi gyulladás, fertőzés, daganatos betegség, terhesség, súlyos fokú csontritkulás esetén nem ajánlott az alkalmazása.
 
Több mint 300 manuálterápiás pozíció ismert.
 
A manuálterápia orvosi vagy gyógytornászdiplomához kötött.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!