Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A cukorbetegség örökölhetősége évek óta viták tárgyát képezi. Az igazság az, hogy a dolognak számtalan függvénye van, köztük a rokonság szintje és az életmód.

 
Ezek alapján elmondható, hogy nem törvényszerű, hogy cukorbeteg szülőknek cukorbeteg gyermekük születik. Az viszont tény, hogy azokban a családokban, ahol halmozottan van jelen a cukorbetegség, nagyon az esély arra, hogy az utódokat is érinteni fogja a probléma. Egyes állítások szerint abban az esetben, ha az anya cukorbeteg, kisebb az esélye az öröklésnek, mint ha az apa esetében áll fenn a diabétesz. A sejtjeinkben található örökítő anyag azonban nem minden esetben aktivizálódik magától, sokszor annak kiváltó oka van. Ez lehet a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód. Újszülöttek esetében az első hat hétben az anyatej helyett történő tehéntej fogyasztása is kiválthatja a cukorbetegséget.
 


A szócikkhez társított címkék:
cukorbetegség , diabétesz
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!