Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


A vény nélkül kapható görcsoldó készítmény hatóanyaga a papaverin-hidroklorid. A Papaverinum hydrochloricum 0,04 g tabletta simaizomgörcsoldó készítmény. Simaizomgörcsök (epe-, vese- és vesevezetékkő okozta görcsös fájdalom, gyomor- és bélgörcs, hörgőgörcs) csillapítására szolgál. Hétéves kor alatt nem szedheteő, szívinfarktus, máj-, ill. szívelégtelenség esetén, valamint a gyógyszerrel szembeni túlérzékenység esetén sem ajánlott.

 

A Papaverint nagyanyáink gyakran használták spasticus obstipáció kezelésére eredményesen, mind gyermekeknél ill felnőtteknél.

Természetesen a tabletta alkalmazási előiratában nem találunk ilyen javallatot, ezért ez irányú használata háttérbe szorult manapság, és csak az idősebb orvos generáció ismeri.

Gyermekgyógyászati használata széleskörű, magisztrálisan rendelik szuszpenzióban csecsemők hasgörcsének csillapítására, általában phenobarbitállal kombinálva.

Míg a Papaverin megtalálható a természetben, addig a belőle (Magyarországon) kifejlesztett Drotaverin hatóanyag (No-Spa) szintetikusan előállított.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!