Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

3,5,4’-trihidrox-stilben, természetben is előforduló trifenolos fitoalexin.

Megtalálható a  szőlőben, illetve más színes gyümölcsök héjának egyik alkotóeleme. Daganat megelőző hatásáról számos tanulmány jelent meg. 1963-ban írták le a japán szálkás keserűfű (Polygonum cuspidatum) aktív összetevőjeként. Kínában és Japánban az ókortól használták a hagyományos népi gyógyászatban [gyulladásgos és allergiás betegségekben, hiperlipémiában.

Jelentős gátló hatással rendelkezik a daganat kialakulásával karcinogenezissel összefüggő sejtfolyamatokban. Antioxidáns és antimutagén folyamatokon, valamint a prosztaglandin bioszintézis gátlásán keresztül fejti ki daganatgátló hatását. Antioxidánsként működhet, elősegítheti a nitrogén-oxid termelést, gátolhatja a vérlemezkék összetömörülését és növelheti a HDL koleszterin szintjét kardioprotektív faktorként. Nagyszámú jelentős kutatás bizonyítja kemopreventív szerepét a daganatos betegségek kialakulása ellen.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!