Már 2264 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Szponzorált linkek


Az elfajulás miatti fokozatos látásromlás azért következik be, mert a sárgafoltnak károsodik a vérellátása. A sárgafolt a recehártyának az a része, ahol a legélesebben lát a szem, így fontos szerepe van az autóvezetés, az olvasás, a tévénézés és Szem - a látás szerveolyan tevékenységek során, amikor a kis tárgyat kell szemügyre venni. E betegségben csak a recehártya központjában romlik a látás, míg a perifériás rész ép marad. A szembántalom rendszerint hosszú idő alatt alakul ki, s a korai szakaszában gyakran felfedezetlen marad. Az oka jobbára ismeretlen.

 

A sárgafolt elfajulása, amely főleg öregkorban fordul elő, a vakság egyik fő oka a fejlett nyugati országokban. Nincs gyógymódja, bár lézeres kezeléssel bizonyos esetekben lassítható a betegség súlyosbodása.


A szócikkhez társított címkék:
szem
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!