Már 2261 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Sterilitás
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2008-10-31 15:06:28
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Meddőség, fogamzó- ill. nemzőképtelenség, amit a nőknél a petefészek, a petevezeték vagy a méh,  férfiaknál a here, ondóvezeték vagy a prosztata betegsége okozza, de különböző hormonális zavarok is szerepet játszhatnak ebben. Ez utóbbiak többsége hormonterápiával jól kezelhető.  Akkor áll fenn a steriltás gyanúja, ha ha egy párnak egy év alatt, legalább heti rendszerességű közösülés mellett  sem sikerül termékennyé válnia.


Meddőség, fogamzó- illetve nemzőképtelenség. Nőknél a petefészek, a petevezeték vagy a méh, férfiaknál a here, ondóvezeték vagy a prosztata betegsége okozza, de különböző [hormon]ális zavarok is szerepet játszhatnak ebben. Ez utóbbiak többsége hormonterápiával jól kezelhető. Akkor áll fenn a steriltás gyanúja, ha ha egy párnak egy év alatt, legalább heti rendszerességű közösülés mellett sem sikerül termékennyé válnia.


Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!