Már 2266 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Szponzorált linkek


 

A szőlőcukor (glükóz, glukóz) hat szénatomos cukor, a sejtek energiaforrása, legfontosabb tápanyaga. A keményítőt és a répacukrot enzimek bontják szőlőcukorrá, ami a bélből felszívódva a vérbe kerül. A felesleges mennyiséget a máj raktározza, ha ez a felesleg túl nagy, zsírrá alakul. Amerikai kutatók kimutatták, hogy az agy szőlőcukor-ellátása nagy mértékben befolyásolja gondolataink sebességét és az emlékezést is. A gondolkodáshoz, a koncentráláshoz sok energiára, szőlőcukorra van szükség, s gyakran előfordul, hogy az agyban lecsökken e vegyületek aránya. Minél idősebb valaki, annál nehezebb az agy szőlőcukorral való ellátása, többek között ezzel is magyarázható, hogy az idős embereknél miért működik rosszabbul az emlékezet, miért megy nehezebben a koncentrálás.

Hirdetés






Az oldalt létrehozta és üzemelteti a Neo Interactive online marketing ügynökség.

Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!