A Föld egyik legmagasabb antioxidáns tartalmú gyümölcse a szőlő. Az antioxidánsok - ahogy nevük is mutatja - fontos szerepet játszanak a szervezetünkben zajló, káros, oxidatív folyamatok gátlásában, az egészség megőrzésében. A szőlőmag mikroőrlemény rendszeres fogyasztása segít a szívbetegségekben szenvedőknek, csökkenti a magas vérnyomást, fontos szerepet játszik a szívizomzat regenerációjában. A szőlő magjában található antioxidáns vegyületek koncentráltabb formátumban találhatók meg, mint a szőlőben, vagy a vörösborban. Legismertebb összetevői (a közel 2000 antioxidáns és polifenol közül): rutin, kaempferol, kvercetin, rezveratrol, katechin, epicatechin, antocianidok, P1, P2, B1, B2, B3, melyeket a mikroőrlésnek köszönhetően (20 mikron méretű szemcsenagyság) szervezetünk szinte teljes egészében képes feldolgozni, hiszen a szőlőmagban lévő polifenolok közel 100%-ban felszívódnak.
Érdekesség: egy darab, mikroőrlésen átesett szőlőmag felülete kiterítve közel fél négyzetméter lenne!
Javasolt napi bevitel: 5 g/nap, kb. egy teáskanálnyi mennyiség
Fogyasztási javaslat: Meleg teába, joghurtba keverve, 3-5%-ban lisztet helyettesítve süteménybe, kenyérbe sütve, kozmetikai pakolásba keverve.