Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az alfa-liponsav (Alpha Lipoic Acid - ALA) egy zsírsav, a test minden sejtjének alkotóeleme. A szervezet energiaellátásában van nélkülözhetetlen funkciója, a [glukóz]?t (vértvukrot) alakítja át energiává, emellett fokozza a [B-vitamin]?ok [szénhidrát]?-, fehérje-, [zsír]?anyagcserére kifejtett hatását, erős antioxidáns
Természetes körülmények között az emberi szervezet termeli, megtalálható továbbá a burgonyában, répában, céklában és a vörös húsokban is.
Külső bevitellel segíti a szénhidrát-anyagcsere kiegyensúlyozását, ezért cukorbetegek kezelésénél is nagy szerepet kap, illetve idegregeneráló hatása miatt visszafordítja az idegek, a szemek és a szív diabeteszes eredetű károsodását. Használják még a cukorbetegség által előidézett idegkárosodás (polyneuropathia) miatt létrejövő fájdalom és fonákérzés (egy bőrérzet, például égő érzés, bizsergés, viszketés vagy szúró érzés) kezelésére.


A szócikkhez társított címkék:
cukorbetegség , idegrendszer
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!