Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Az aromaterápiás borogatásnak két fajtája van a hideg és a meleg borogatás.

Hideg borogatás a hirtelen fellépő panaszok esetén, például lázcsillapításra, vagy sérülések okozta fájdalom, illetve [duzzanat]? kezelésére javasolt. Ebben az esetben sem hideg, hanem inkább langyos vizet használjunk, majd folyamatosan cseréljük a felmelegedett borogatást.

Meleg borogatás a krónikus, visszatérő tünetek, fájdalmak enyhítésére szolgál, például bélgörcsök, [menstruációs görcs]?ök, [hátfájás]?, vagy ízületi gyulladások esetén, hisz javítja a [vérkeringés]?t, [nyirokkeringés]?t, tágítja a [pórus]?okat, és hatékonyan csökkenti a fájdalmakat. A borogatást a kezelendő felületre helyezés után fedjük be egy törölközővel, hogy a borogatás minél tovább meleg maradhasson.

Az aromaterápiás borogatás elkészítéséhez egy kb. 2 literes tál (langyos vagy meleg) vízhez adjunk 4-5 csepp (előzőleg egy kanálnyi mézben elkevert) illóolajat. Az így kapott illóolajos vízbe mártsunk egy ruhadarabot, azt jól itassuk át, majd enyhén csavarjuk ki és helyezzük a kezelendő testrészre. Körülbelül 20 perc elteltével vegyük le a borogatást és töröljük a nedves területet szárazra.

 

Bővebb információ az illóolajok alkalmazásáról.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!