Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Aviva Gabriella Steiner, más néven Fazekas Gabriella Budapesten született 1930-ban. Fazekas Gabriella - Aviva módszer (a menstruációs ciklus szabályozása) megalkotója
Élsportoló szülei a háborúban meghaltak, ezért ő 1946-ban Palesztinába került árvaként.


Gimnasztika szakot végzett a Testnevelési Főiskolán. Príma balerinája volt a Tel Avivi Operaháznak. Tornászként és gyógytornászként is dolgozott. Anatómia és fizikoterápia kurzust hallgatott szabad idejében.


1950-1960 között azon dolgozott, hogy kifejlesszen egy gyakorlatot, mely segít a nőknek, hogy menstruációjukat szabályozzák. Olyan nőknek segített ezzel, akik már úgy gondolták, hogy befejeződött a menstruációjuk, vagy az rendszertelenné vált. Tapasztalatok és visszajelzések alapján létrejött az Aviva módszer gyakorlatsora.

Ez a metódus nemcsak a menstruációval összefüggő panaszok enyhítését segítette elő, de a megtermékenyülést is, valamint több esetben elkerülhetővé váltak különböző nőgyógyászati műtétek, mint például a méh, [petefészkek]? eltávolítása.

 

 

Kapcsolódó szócikkek


A szócikkhez társított címkék:
Aviva-módszer , gyógytorna , menstruáció
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!