Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Egy újabb fajta fogyókúrás őrület, amely magas fehérjetartalmú, és alacsony szénhidráttartalmú ételeket fogyaszt, és ezzel ér el hosszú távú, gyors fogyást.
A diéta feltalálója Dr. Pierre Dukan, mely Franciaország mellett már az Egyesült Államokban is hódít, és olyan híres személyek is alkalmazzák, mint Kate Middleton, Jennifer Lopez, Nicole Kidman.


A Dukan diéta szintjei:

  • Roham szint: ezen a szinten csak alacsony zsírtartalmú, proteinben gazdag ételeket fogyaszthatunk, valamint engedélyezi még a zabkorpát és vizet.
  • Cirkálás szint: ezen a szinten már minden második nap ehetünk zöldségeket is.
  • Megszilárdítás szint: ha megszabadultunk a kívánt súlytól, akkor ezen a hosszabb ideig tartó szinten két hétig a bort és az édességet is ehetünk, e mellett kis mennyiségben kenyeret, gyümölcsöt és sajtot is fogyaszthatunk.
  • Fenntartás szint: ez egy életen át tartó szint, amikor 6 napig minden engedélyezett, viszont a 7. napon zsírmentes, fehérjékben gazdag ételt kell ennünk, valamint naponta 20 perc séta és lépcsőzés is kötelező.


Szakértők szerint e módszer szív és érrendszeri szempontból veszélyes lehet, mivel a diéta során kevés gyümölcs és zöldség engedélyezett. 


 

Kapcsolódó szócikkek


A szócikkhez társított címkék:
diéta
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!