Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Illóolaj eredete, származása:
A babérfélék családjába tartozó örökzöld, 10-15 méter magasra növő fa. Sri Lankából (Ceylonból) és Indiából származik, de termesztik Brazíliában, Indiában, Jamaicában, Kínában és többfelé a trópusokon.

Gyógyászati, aromaterápiás szerepe:
A növény kérgéből és leveleiből vízgőz-desztillációval állítják elő a ceyloni fahéjfa olajokat.

A gyakrabban használt kéregolaj [gyomorerősítő]?, [szélhajtó]?, [görcsoldó]? és [emésztés]?t elősegítő hatású, külsőleg alkalmazva pedig antimikrobiális, bőrvörösítő és [gyulladáscsökkentő]? hatása érvényesül. [Meghűlés]? esetén légfertőtlenítő, légfrissítő összetételekben és toroköblögető szerekben használható. Gyakori alkotórésze a fog- és szájápoló készítményeknek is. Legyengült, depressziós állapotok esetén hangulatjavítóként használhatjuk aromalámpába téve vagy masszázsolajokban alkalmazva. Masszázskrémben vagy - olajban izom -, ízületi és mozgásszervi problémák esetén vérellátást javító hatása van.
 

 

Olvasson bővebben a fahéjolaj hatásairól itt.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!