Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Az emberiség történetében számos korabeli szólás utalt arra az annyira ismert és sokszor beigazolódott tényre, hogy ahová nem járnak a Fényterápia - beindítja a szervezet öngyógyító folyamataitnapsugarak (a fényenergiájukkal) rendszeresen, oda az orvos jár annyival gyakrabban.

 

Napfény nélkül több életfolyamatunk lelassulna, elfajulna vagy leállna.

Sokan nem jutnak elegendő napfényhez, így pl. az ágyhoz kötöttek, súlyos mozgáskorlátozottak, idősek, túlhajszolt irodai vagy több műszakban dolgozók. A bezártság és a napfény hiányának következményei előbb-utóbb megjelennek. Az immunrendszer gyengesége, [anyagcserezavar]?pajzsmirigy- és bőrbetegségek, [izomsorvadás]?, valamint társulhat rossz hangulattal, levertséggel vagy akár [depresszióval]?

 

Ma már több olyan természetes módszer, eszköz létezik, amelyek segítségével az egész szervezet, és külön-külön egyes szervek is regenerálhatók. 

 

fényterápia gyógyító sugarai az anyagcsere és a [keringés]? serkentésével hatnak, és beindítják az emberi szervezet öngyógyító folyamatait. 

A fényterápiás készülék 5 fajta sugár által, világosnarancssárga színű meleg fényt, valamint B és C kategóriájú ultraibolya sugarakat bocsát ki magából. (A mi szélességi fokunkon kevés a napfényben a B és C sugárzás, pedig ezek a sugarak megfelelő dózisban gyógyító hatásúak.) A készülék a trópusi napfény erejét képes összpontosítani a kívánt területre, így jelentős pozitív folyamatok indulnak el a szervezetben.

A sugárzás hatására a bőr hőmérséklete 39 - 39,5 °C-ra emelkedik, ami a fényérzékelő receptorokat erősen ingerli, s így fotokémiai úton bizonyos enzimek által reakciók indulnak a szervezetben. Ezáltal javul a [vérellátás]?, a szövetekben pedig fokozódik a [salaktalanítás]?

 

A fényterápia által a következő funkciók aktivizálhatók:

  • [vérkeringés]?
  • [kiválasztás]? (vese, [bélrendszer]?, bőr) 
  • méregtelenítés ([má]?, vese, nyirokrendszer)
  • immunrendszer
  • hormontermelés
  • a bőr védőfunkciója

 

 

További hasznos információk: www.fenyterapia.hu

                                                www.fenyterapia.lap.hu

 

 

 

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!