MPL-PostaPont-nyeremenyjatek
Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A fogágygyulladás olyan fogínygyulladás, amelynek során a fertőzés ráterjed a fogakat körülvevő kötőszövetre, nyálkahártyára és csontokra. RendszerintFogágygyulladás megelőzi, hogy rossz szájhigiénia miatt fogkő rakódik a fogakra. Ha nem kezelik, a fogak kilazulhatnak és kihullhatnak. Figyelmeztető jel a fogíny duzzanata, vörösesre-bíborszínűre változása és feszülése, a fogkefe véressé válása, valamint a bűzös lehelet.

 

A csontszerkezet már az előtt károsodhat, hogy a betegségre fény derül, mert jobbára kis fájdalommal jár vagy fájdalmatlan. A kezelés a fogazat alapos megtisztításából, az esetleges hegszövet eltávolításából, illetve a károsodott csont helyrehozatalából áll. Súlyos esetben néhány fogat ki kell húzni, hogy a fertőzés terjedését meg lehessen akadályozni.

 

Hirdetés
MPL-PostaPont-nyeremenyjatekMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!