Már 2264 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Fototerápia
Verzió: 3  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2008-10-31 16:42:53
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.A fény elektromágneses sugárzás, mely hullám és részecske tulajdonsággal rendelkezik. Számos kedvező biológiai tulajdonsága ismert. Általában szelektív komponensű fénysugarakat használnak, melyek az infravörös, a látható illetve az ultraibolya tartományban helyezkednek el.

 

-     Infravörös sugárzás: a felszabaduló hő hatására a keringés fokozódik, a [fájdalom], a duzzanat csökken, a sebgyógyulás javul.

 

 

 

 

 

 

 

 

-     Ultraibolya sugárzás: biológiai hatásuk függ az alkalmazott hullámhossztól: bőrpírt, pigmentációt okozó, D-vitamint képző, csíraölő, sebgyógyulást fokozó hatása ismert, de a túlzott használatának [karcinogén] hatása is igazolt.

-     Látható fénysugárzás: (Evolite, Bioptron) általában monokromatikus, polarizált fényű lámpák. Ízületi fájdalmak enyhítésére, heglazításra, felfekvések, lábszárfekélyek hámosítására, vérömlenyek, bevérzések felszívódásának gyorsítására használják.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-     Soft laser: segítségével kisebb területre lehet nagyobb energiát összpontosítani. Serkenti a sebgyógyulást, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású.

 


Infravörös sugárzás: a felszabaduló hő hatására a keringés fokozódik, a [fájdalom], a duzzanat csökken, a sebgyógyulás javul.

Ultraibolya sugárzás: biológiai hatásuk függ az alkalmazott hullámhossztól: bőrpírt, pigmentációt okozó, D-vitamint képző, csíraölő, sebgyógyulást fokozó hatása ismert, de a túlzott használatának [karcinogén] hatása is igazolt.

Látható fénysugárzás: (Evolite, Bioptron) általában monokromatikus, polarizált fényű lámpák. Ízületi fájdalmak enyhítésére, heglazításra, felfekvések, lábszárfekélyek hámosítására, vérömlenyek, bevérzések felszívódásának gyorsítására használják.

Soft laser: segítségével kisebb területre lehet nagyobb energiát összpontosítani. Serkenti a sebgyógyulást, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású.


Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!