Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A deréktáji és hasi zsírlerakódás – alma-típusú elhízás – veszélyes, mert a szívbetegség jelentősen fokozott kockázatával jár.Hasi elhízás

Veszélyt jelent, ha a derékbőség nőknél 88, férfiaknál 102 cm fölött van.

 

A hasra hízás további kockázati tényezője a szívbetegségen túl a magas vérnyomás és a cukorbetegség. Vizsgálatok kimutatták, hogy a vérnyomás csökkenése vagy a vércukorszint normalizálódása akkor következik be, ha a hasi (és nem a test egyéb helyén lévő) zsír mennyisége kezd csökkenni.

 

Hasi elhízás ellen

A hasi elhízás megszüntetése a közhiedelemmel ellentétben nem a naponta százasával végzett felülések számán múlik, hanem a rendszeresen végzett úgynevezett cardio-edzések mennyiségén, intenzitásán és természetesen a táplálkozáson is. A dinamikusabb, a test több izomcsoportját egy időben igénybe vevő ciklikus mozgások a has fogyasztásához is eredményesen járulnak hozzá.

 

Forrás


A szócikkhez társított címkék:
elhízás , túlsúly
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!