Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A hererák tünetei

 

A főleg tizenöt és harmincöt év közötti férfiak körében előforduló hererák ritka betegség. Bár nem sérülés okozza, gyakran akadnak rá sérülések kivizsgálása során. Általában fájdalmatlan betegség. Apró csomóval kezdődik, amely az önvizsgálat során kitapintható.

 

Az a férfi, aki havonta végigtapintja a hüvelykujja és mutatóujja közé fogott heréjét, hamar észleli az esetleges elváltozását. Az egészséges here kissé lágy, de feszes, s tapintáskor sima a felszíne. Ha túl kemény vagy csomós a felszíne, illetve a két here között számottevő különbség tapintható, ezek olyan jelek, amelyekkel orvoshoz kell fordulni.

 

Hererák: A herék önvizsgálata

 

 

A hererák gyógyítása

 

 

A kezelés a daganatos here eltávolításából áll, s ha kozmetikai okból igény van rá, protézissel töltik ki a helyét. A másik here elegendő mennyiségű hímivarsejtet és hormont termel. Dülmirigyrák esetén a here eltávolítása is szóba jöhet, mert ezzel elapad a rosszindulatú daganat növekedéséhez szükséges tesztoszteronforrás.

 

 

 

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!