Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Hererák
Verzió: 2  
Változtatta: Orshy
Változtatás dátuma: 2010-12-06 12:24:29
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Hererák


A hererák tünetei

 

A főleg tizenöt és harmincöt év közötti férfiak körében előforduló hererák ritka betegség. Bár nem sérülés okozza, gyakran akadnak rá sérülések kivizsgálása során. Általában fájdalmatlan betegség. Apró csomóval kezdődik, amely az önvizsgálat során kitapintható.

 

Az a férfi, aki havonta végigtapintja a hüvelykujja és mutatóujja közé fogott heréjét, hamar észleli az esetleges elváltozását. Az egészséges here kissé lágy, de feszes, s tapintáskor sima a felszíne. Ha túl kemény vagy csomós a felszíne, illetve a két here között számottevő különbség tapintható, ezek olyan jelek, amelyekkel orvoshoz kell fordulni.

 

Hererák: A herék önvizsgálata


 

 

A főleg tizenöt és harmincöt év közötti férfiak körében előforduló hererák ritka betegség. Bár nem sérülés okozza, gyakran akadnak rá sérülések kivizsgálása során. Általában fájdalmatlan betegség. Apró csomóval kezdődik, amely az önvizsgálat során kitapintható. A kezelés a daganatos here eltávolításából áll, s ha kozmetikai okból igény van rá, protézissel töltik ki a helyét. A másik here elegendő mennyiségű [hímivarsejt]et és [hormon]t termel. [Dülmirigyrák] esetén a here eltávolítása is szóba jöhet, mert ezzel elapad a rosszindulatú daganat növekedéséhez szükséges [tesztoszteron]forrás.


A hererák gyógyítása


 

 

Az a férfi, aki havonta végigtapintja a hüvelykujja és mutatóujja közé fogott heréjét, hamar észleli az esetleges elváltozását. Az egészséges [here] kissé lágy, de feszes, s tapintáskor sima a felszíne. Ha túl kemény vagy csomós a felszíne, illetve a két here között számottevő különbség tapintható, ezek olyan jelek, amelyekkel orvoshoz kell fordulni.


A kezelés a daganatos here eltávolításából áll, s ha kozmetikai okból igény van rá, protézissel töltik ki a helyét. A másik here elegendő mennyiségű hímivarsejtet és [hormon]t termel. Dülmirigyrák esetén a here eltávolítása is szóba jöhet, mert ezzel elapad a rosszindulatú daganat növekedéséhez szükséges [tesztoszteron]forrás.

 

 

 


Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!