Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Illóolaj eredete, származása:
A mirtuszfélék családjába tartozó örökzöld fa. Ausztráliában, Malajziában, Jáván,  a Molukka-, Celebes- és a Fülöp-szigeteken honos.

Gyógyászati, aromaterápiás szerepe:

A kajeput friss leveleiből vagy leveles ágvégeiből vízgőz-desztillációval állítanak elő illóolajat. Az illóolaj színtelen, sárgás vagy sárgászöld színű, illata kámforos.

Belsőleg használhatjuk gyomor és [bélgörcsök]? esetén, menstruációs görcsök csillapítására,  krónikus légzőszervi gyulladások esetén. Külsőleg alkalmazhatjuk sebek [fertőtlenítés]?ére, reumatikus fájdalmak enyhítésére, izom – és ízületi fájdalmak kezelésére. Belélegezve torok- és hangszálgyulladás esetén használható.
[Fájdalomcsillapító]? hatással bír, így használjuk fejfájás erősségének mérséklésére. Fogfájás esetén cseppentsük a lyukas fogba. Párologtatva használhatjuk a levegő fertőtlenítésére, illetve rovarok távoltartására.

 

Olvasson még többet a kajeputolaj hatásairól itt.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!