Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Sajnos nem lehet általános bőrtüneteket meghatározni egy kullancs csípés azonosításához. A kullancs csípés rendszerit fájdalommentes, nem viszket, így a kullancs jelenlétét napokig nem is észlelhetjük.

 

A kullancs a vérszíváskor véralvadásgátló, érzéstelenítő és értágító hatású anyagokat tartalmazó nyálat juttat a sebbe. A kórokozók a nyállal, valamint a vér sebbe történő visszaöblítésekor (regurgitációjakor) juthatnak be az emberbe. A kullancs csípést után a kullancs távozik az áldozatából.

 

kullancs csípés

 

Esetenként a kullancs csípés helyén egy apró seb maradhat, ami többnyire tüneteket sem okoz. Ritkább esetben a kullancs csípés helyén esetleg viszketés és/vagy enyhe bőrgyulladás jelentkezhet. A kullancs csípés tüneteit elsősorban az esetlegesen átadott kórokozók válják ki, így ha egy kullancs nem volt fertőzött, akár észre sem vesszük a kullancs csípést és a kullancs észrevétlen maradhat a vérszívás ideje alatt.

 

Azonban, ha a kullancs valamelyik általa közvetített betegség kórokozójával fertőzött és megfelelő ideig tartózkodik a bőrünkben, átadja a betegséget. Ezt követően a kullancs csípés tüneteit a kullancs által átadott betegség tüneteiként azonosíthatjuk.

 


A szócikkhez társított címkék:
csípés , kullancs
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!