Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A meddővé tétel olyan sebészeti beavatkozás, amelynek során fogamzásgátlás céljából átvágják a férfi ondóvezetékét, illetve lekötik a nő petevezetékét. Erre a megoldásra olyan párok vállalkoznak, akik nem akarnak gyermeket vagy több gyermeket, akik el akarják kerülni a gyógyszeres születésszabályozást, illetve akiknek nagy kockázatot jelent a terhesség. A becslések szerint a világon legalább százmillió pár választotta a műtéti meddővé tételt születésszabályozási lehetőségként. Eddig több nőt tettek meddővé, mint férfit, de az igény mindkét részről nagy.

 

A teherbeesés elleni tartós védekezésnek az az előnye, hogy nem zavarja a nemi együttlét örömét, nincs mellékhatása, s nem jár kiadásokkal. Mindkét nem meddővé tétele véglegesnek tekinthető, s ezt jó tudni mindazoknak, akik meddővé szándékoznak tenni magukat, hogy előtte tanácsadáson vegyenek részt.

 

Bár van mód a műtéti meddőség megszüntetésére, de sokszor nem jár sikerrel annak ellenére, hogy a mikrosebészeti technika állandóan tökéletesedik. Az orvosok azt tanácsolják, hogy olyan ember ne vesse alá magát meddővé tevő műtétnek, aki életének a későbbi szakaszában még gyermeket szeretne.

 

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!