Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Először bőrtünetekkel jelentkező úgynevezett folt-plakk-tumor.

 Mycosis fungoides tünete

Első tünetem, az ujjaim között kialakult bőrdaganat, amely jóindulatú volt. Két év múlva, a hasamon tenyérnyi, vörös nedvező gyulladt terület keletkezett. A belőle vett biopszia majd a szövettani metszet még akkor sem mutatott egyértelmü diagnózist. Egy év fényterápia következett, majd egy év tünetmentes időszak. 2004-ben ugyanez a tünet, valamint a mellem alatt hámló plakkok. Az újjab biopszia már egyértelmű volt. Ugyanebben az évben sürgősségi nőgyógyászati mütét. A laborvizsgálat során magas vérsüllyedés, és más daganatra utaló eredmény igazolódott.

 

A műtét után a tüneteim elmúltak, minden rendeződött. 2005-ben látásromlás, sárgafolt degeneráció alakult ki, amely mára már vaksághoz vezetett. 2009 Nyarán kisebb bőrtünetek, növekedő folyamatban ami a mai napig nem múlt el. Elocom kenőcs hatására azonban sokat javult. Mivel ezt a betegséget a [fehér vérsejt]?ek rosszindulatú elváltozása okozza, gondom, a testemen kialakuló kék foltok. Elmúlik, és újjabb keletkezik. Az orvosom, nem adott még felvilágosítást az állapotomról. Kétségeim vannak, hogy ez már nem a  leukémia   egy tünete?

A háziorvosom, most küld általános labor vizsgálatra, ugyanis a vércukrom is megemelkedett.

Remélem, segítettem valakinek, e ritka betegség tüneti leírásával.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!