Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A pszichoterápia a beteg a beleegyzésével történő‘, folyamatos együttműködését igénylő lélektani eszközökkel végzett kezelés. A kezelés a pszichiátria azon alapvetésén nyugszik, mely szerint a páciens vagy kliens tüneteit rossz beidegzések, hibásan rögzült viselkedések, érzelmi reakciók váltják ki. A terapeuta segítségével a tünetek hátterében álló problémákat tárják fel, illetve módosítják ezeket az inger-reakció rögzüléseket. Egyfajta tréningnek is nevezhető‘, amelyben a rögzült rossz reakciókat, helyzetmegoldásokat és helyzetértelmezéseket olyan inger-reakció válaszokkal váltják fel, amelyek a klienst alkalmazkodó képesebbé teszik, bő‘vítik a kliens helyzetkezelési eszköztárát.

 

A pszichoterápia a terapeuta és páciens közötti olyan kommunikációs kapcsolat, amelynek középpontjában az áll, hogy a páciens képessé váljon addig megoldhatatlannak tűnő‘, környezetébő‘l vagy személyiségébő‘l fakadó problémákat kezelni, megoldani. A kezelés a mindennapi kapcsolatoktól eltérő‘ helyzetben és szabályok szerint zajlik. A pszichoterapeuta alakítja ki és tartja fenn ezt a helyzetet. A kezelésnek árt, ha a terápiás kapcsolat átalakul más jellegű emberi kapcsolattá, vagy a terapeuta és a páciens között eleve más jellegű emberi kapcsolat áll fenn.

 

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!