Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A ribose egy különleges carbohydrát, öt szénatomos cukormolekula. Ez a szervezetünk számára nélkülözhetetlen molekula építőköve a RNS-DNS-nek, az ATP-nek.

Ribose


Az ATP egy komponense, bevétel után azonnal ATP-vé alakul, ami azért fontos, mert fokozott izommunka esetén, fokozódik az izom ATP, ADP vesztesége is. Ezt a veszteséget pótolni lehet és kell is néhány gramm ribose bevitelével. Így gyorsul az izomban az ATP újraképzés.

A Ribose táplálék kiegészítőként való alkalmazása segíti növelni a molekuláris sejt energiát, gyorsítja a regenerációt, csökkenti a fáradtság idejét, szabályozza az izomfájdalmat. A ribose használatával az energiatermelés egyértelműen javul, az edzés és az azt követő regeneráció során.

Mit várhatunk el a Ribose szedésétõl?

A Ribose hatákonysága extrémmódon függ a táplálkozás minõségétõl. Az egyidejűleg szedett kiegészjtők mellett (pl. creatin, aminosavak, CreaTeston stb.) a Ribose nem fog gyors eredményt hozni, azonban szép csendben optimalizálja a szervezet építõfolyamatait, mellyel hetek vagy hónapok alatt már szignifikáns eredmény fog mutatkozni.
 

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!