Már 2261 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A szív gyógynövényének is aposztrofált galagonya bizonyítottan jó szíverősítő és szívnyugtató gyógynövényünk. Jótékony hatással van a fáradt, túlterhelt, stresszben élő szívre, javítja a szívizomsejtek aktivitását, serkenti a szívizom koszorúereinek vérellátását, fokozza a szívösszehúzódások erejét, jelentős antioxidáns hatású gyógynövény. Teája értágító és vérnyomáscsökkentő hatású, fogyasztása ideges eredetű szívpanaszok, egyes ritmuszavarok, valamint a keringési funkciók általános javítására alkalmas. Hatása lassan alakul ki, így hosszantartó alkalmazása ajánlott, a gyógyhatás eléréséhez legaláb másfél-két hónapos folyamatos kúra javasolt.

 

Elkészítés és alkalmazás:

Napi adagja 3-5 gramm, forrázatot készítsünk belőle. Langyosan, tetszés szerint ízesítve, naponta 2-3 csészényi fogyasztható.


A szócikkhez társított címkék:
értágító , gyógynövény , gyógytea , szíverősítő , tea
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!