Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


2 fő részből áll: vápa (acetabulum) a medencecsont kimélyülése és a combcsont fej (caput femoris).  Csípő- a medencében található vápában helyezkedik el
 

A combcsont fej a medencében található vápába helyezkedik el, majd idővel a combcsonton lévő porc elkopik, súlyos kopás esetén a csonttal is érintkezhet.

A fájdalmat először az ágyékban kezdjük érezni, combunk befordításakor. Az idő múlásával a mozgás beszűkül, és a fájdalom terhelés esetén jelentkezik újra. Ha a fájdalom nyugalomban is előjön, protézis beültetése lehet a megoldás.

Csípőkopás oka:
A mai rohanó világban nem igazán törődünk a testünkkel, ízületeinkkel, sokat ülünk, keveset mozgunk így megrövidül a csípő hajlító izomzata. A csípőnk gömbizület, a nyújtás és hajlítás mellett forgatásra is szüksége lenne, de egyre beszűkült terjedelemben használjuk.

Gyógyítási lehetőségek:
A panaszok kezdetén fontos, hogy helyreállítjuk az izomegyensúlyunk, megfelelően mozogjunk, visszaállítjuk a mozgásterjedelmünk. Szakorvos tanácsára porcjavító szerek szedése is segíthet csípőporc kopása esetén.

 

Kapcsolódó szócikkek


A szócikkhez társított címkék:
csípő
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!