Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az étkezési zavarok egy új formája, amit drunkorexiának neveznek. A drunkorexiában szenvedő – többségében – nők az egész napi koplalást alkoholfogyasztással „kombinálják”, abban a hiszemben, hogy így nem híznak majd az alkohollal bevitt kalóriáktól, és megőrizhetik alakjukat. A látszólagos cél itt is a csontsovány modell-ideál elérése/megtartása.

 

 ◦Anorexia
    Pszichés eredetű kóros étvágytalanság. A betegek 95%-a fiatal nő. A saját megjelenéséről alkotott kóros képzet, az elhízástól való félelem jellemzi. Részletesen az anorexiáról >>

Egy nagy pohár bor hasonló mennyiségű kalóriát tartalmaz, mint egy könnyű ebéd, a fiatal nők nagy része viszont az esti kalóriára gondolva inkább koplal délben.

 

Hogy az alkohol mennyi vitamint és ásványi anyagot von el a szervezettől, az drunkorexiásoknak nem számít.

 

A drunkorexia azért is nagyon veszélyes, mert kombinálja a "sorozativást" (több mint öt pohár alkohol fogyasztása egymás után) és az étkezési rendellenességeket.

 

Koplalás és alkohol együtt

 

Nemcsak a kóros soványság, de a sok alkohol is pusztító, egészségromboló hatású. Üres gyomorra inni azért veszélyes, mert 5 percen belül a májba kerül a toxikus hatású alkohol. A májból pedig a véráramba is jut rendesen a mérgekből. Egyesek még ezt a hatást is képesek tovább fokozni. Ők a rövidet energiaitalokkal kombinálják. Így természetesen pörögnek is a partikon, mint a búgócsiga. Hogy aztán mosogatórongyként zuhanjanak az ágyba hajnaltájt. Statisztikák szerint Amerikában a 18-24 éves lányok 30 százaléka vallja be: tudatosan hagynak ki étkezéseket azért, hogy később az így megspórolt kalóriát alkohol formájában vigyék be szervezetükbe.

 

A prosztatagyulladáshoz kapcsolódó szócikkek


 


A szócikkhez társított címkék:
drunkorexia , táplálkozási zavar
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!