Már 2264 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Szponzorált linkek


Az étkezési zavarok egy új formája, amit drunkorexiának neveznek. A drunkorexiában szenvedő – többségében – nők az egész napi koplalást alkoholfogyasztással „kombinálják”, abban a hiszemben, hogy így nem híznak majd az alkohollal bevitt kalóriáktól, és megőrizhetik alakjukat. A látszólagos cél itt is a csontsovány modell-ideál elérése/megtartása.

 

 ◦Anorexia
    Pszichés eredetű kóros étvágytalanság. A betegek 95%-a fiatal nő. A saját megjelenéséről alkotott kóros képzet, az elhízástól való félelem jellemzi. Részletesen az anorexiáról >>

Egy nagy pohár bor hasonló mennyiségű kalóriát tartalmaz, mint egy könnyű ebéd, a fiatal nők nagy része viszont az esti kalóriára gondolva inkább koplal délben.

 

Hogy az alkohol mennyi vitamint és ásványi anyagot von el a szervezettől, az drunkorexiásoknak nem számít.

 

A drunkorexia azért is nagyon veszélyes, mert kombinálja a "sorozativást" (több mint öt pohár alkohol fogyasztása egymás után) és az étkezési rendellenességeket.

 

Koplalás és alkohol együtt

 

Nemcsak a kóros soványság, de a sok alkohol is pusztító, egészségromboló hatású. Üres gyomorra inni azért veszélyes, mert 5 percen belül a májba kerül a toxikus hatású alkohol. A májból pedig a véráramba is jut rendesen a mérgekből. Egyesek még ezt a hatást is képesek tovább fokozni. Ők a rövidet energiaitalokkal kombinálják. Így természetesen pörögnek is a partikon, mint a búgócsiga. Hogy aztán mosogatórongyként zuhanjanak az ágyba hajnaltájt. Statisztikák szerint Amerikában a 18-24 éves lányok 30 százaléka vallja be: tudatosan hagynak ki étkezéseket azért, hogy később az így megspórolt kalóriát alkohol formájában vigyék be szervezetükbe.

 

A prosztatagyulladáshoz kapcsolódó szócikkek


 


A szócikkhez társított címkék:
drunkorexia , táplálkozási zavar
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!