Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


A felnőttkori fogszabályozás eltér a gyermekek kezelésétől.


A teljes csontérettség leányoknál 18, fiúknál 20 éves kor körül alakul ki. Régebben ezeket az időpontokat tartották a sikeres kezelés felső határának. A csontbiológiai kutatások eredményei azonban azt mutatják, hogy a csontszövet reakciókészsége bár fokozatosan csökken, szinte egész életen át megmarad. Ezért a mai álláspont az, hogy felnőttkorban is végezhető fogszabályozás, bár az állcsontok egymáshoz való viszonya csak sebészi úton korrigálható. Tehát felnőttkori kezelés általában csak a fogak helyzetének megváltoztatására irányul, elsősorban lágyrész-környezetben.

Felnőttkorban más tényezőket kell figyelembe venni a fogszabályozás megkezdése előtt, például mindenképpen ellenőrizni kell a meglévő fogpótlásokat, illetve a felmerülő állkapocs problémákat. Korona vagy beültetett implantátum esetén sincs akadálya a fogszabályozásnak, azonban fontos a fogpótlások megfelelő stabilitása. A kezelés megkezdése előtt az egyéb fogászati problémákat, mint például a fogszuvasodás, fogínygyulladás meg kell szüntetni. A kezelés időtartama általában 1-2 év, mivel ún. lágy erőkkel dolgozó fogszabályozó készülékekkel történik.


A szócikkhez társított címkék:
fog , fogszabályozás
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!