Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A has sebészi feltárására tisztázatlan betegség esetén kerítenek sort a sebészek, amelyet ultrahangos vizsgálattal és számítógépes rétegröntgenezéssel nem sikerült kórismézni. Sérülés (pl. autóbaleset) után és szúrt vagy lőtt seb esetén is ehhez folyamodnak az orvosok, ha ellenőrizni akarják, hogy átlyukadt e a bél.

 

Hasfalmetszést alkalmaznak a gyulladt vakbél, különböző bélfertőzések, valamint a májrák, a petefészekrák, a vastagbélrák és a hasnyálmirigyrák felderítésére, s ez előzi meg a hasfali sérv, a megbetegedett szervek és a kóros szövetek eltávolítását is. A beavatkozás során a sebész a hasüreg folyadékából is mintát vesz laboratóriumi vizsgálat céljára. Amikor a belső vérzés valószínűleg méhen kívüli terhességből származik, sor kerülhet a hasfal megnyitására. Újabban azonban inkább hasüregtükrözést alkalmaznak helyette.


A szócikkhez társított címkék:
has
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!