Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A homeopátiás szerek alapanyagainak 65%-a növényi eredetű, ebből 80% friss, általában egész növény és 20% szárított. 30%-át ásványok, kémiai elemek, vegyületek, gyógyszerek képezik. 5%-a állati és emberi eredetű, például állati részek, termékek, élő állatok, nozódák.


A homeopátiás szerek olyan anyagokat tartalmaznak erősen felhígítva, melyek hígítás nélkül éppen a kezelendő betegség tüneteit váltják ki. Például a Belladonna mérgező hatása révén jellemző tünetekkel járó betegséget okoz. Ha valakinek olyan tünetegyüttese van, mely hasonlít a Belladonna által okozott mérgezés tüneteire, akkor ennek a páciensnek a Belladonna lesz a megfelelő orvosság, természetesen a megfelelő formában elkészítve. Mégpedig úgy, hogy a hígításokkal fokozatosan megszabadítják anyagszerűségétől. Ez az ú.n. potenciálás nem is hígítás, hanem összerázás, dinamizálás.

 

Előállításuknál nagy jelentőséget tulajdonítanak a rázásnak, dörzsölésnek és a hígításnak. Hígítás és potenciálás

A homeopatikus szerekhez ne nyúljunk hozzá, mert könnyen szennyeződnek, az adagoló doboz kupakjából közvetlenül a szájba célszerű önteni a golyócskákat, illetve a porokat a csomagolópapírból. A szereknek a nyelv alatt kell feloldódniuk, előtte és utána kb. 20 percig nem szabad enni, inni, dohányozni, fogat mosni.


A szócikkhez társított címkék:
homeopátia , Homeopátiás gyógyszerek

A szócikk alá tartozó bejegyzések:

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!