Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Egyre több szakmai és laikus vita folyik a hagyományos immunizálással kapcsolatban. A homeopátia álláspontja szerint a homeopátia a szervezet védekezőrendszerének működését, hatékonyságát fokozza.  Így a homeopátiás szereket szedő páciens nem kapja el a betegséget, vagy pedig immunrendszere könnyedén legyőzi a bejutott kórokozókat.


Vannak tapasztalatok és vizsgálatok arra nézve, hogy a homeopátiát kiegészítőként alkalmazzák a hagyományos immunizálásban, csökkentve az oltás mellékhatásait. Ezek a szerek készülhetnek ugyanazt a betegséget okozó nozódából, például himlőoltás esetén Variolinumból.


Az 1970-es években tudományos kísérletet végeztek az Egyesült Államokban a homeopátiás immunizálás hatásait vizsgálva. Óvodáskorú gyerekek egy csoportja vett részt a kísérletben, a himlőoltás helyett homeopátiás szert, Variolumot kaptak. Négy-hat hét múlva a többi gyereket beoltották. A kísérletet szerint a gyerekcsoportok egyformán reagáltak a két különböző szerre.


A szócikkhez társított címkék:
homeopátia , immunizálás
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!