Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A homeopátia gyógyszerek előállítására vonatkozó tanításai szerint a mechanikai behatás – rázás, dörzsölés, áramoltatás – magasabb energiaszintre emeli a keveréket, és az energiaátvitel emeli a terápia hatásfokát. Így a szerek hatékonysága a hígítással egyre nő, holott a végtermékben az eredeti anyag koncentrációja nagyon kicsi. A hígítás miatt egy C12-es potenciájú gyógyszerben már nem vagy alig található akár csak egyetlen molekulája a kiinduló anyagnak. Az energiája, az információja viszont annál nagyobb. Minden rázási vagy dörzsölési fázisnál az eredeti anyag sajátosságai  megsokszorozódva információ formájában adódnak át a vivőanyagra: a vízre vagy a tejcukorra. A szervezet felismeri ezeket és úgy reagál rá, mintha maga a betegség támadta volna meg, s a saját védekező mechanizmusait kezdi el munkába állítani. Ennek eredménye lesz a gyógyulás.

 

A homeopátiás szerek hatásmechanizmusa tudományosan nem alátámasztott elmélet. A homeopátia gyakorló orvosai közül is sokan gondolják úgy, hogy a káoszteória vagy a kvantumfizika, vagy más elmélet segítségével alátámaszthatók lesznek a homeopátia eddig tapasztalati tényekre épülő gyógyító mechanizmusa.


A szócikkhez társított címkék:
homeopátia , Homeopátiás gyógyszerek
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!