Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A légutakba került idegen anyagokra, vagy az ott felgyülemlett váladékra reflexszerűen reagálunk, amit az agy irányít, de ez a folyamat még nem pontosan ismert. Ezért nem olyan egyszerű a köhögés csillapítása.
A köhögés esetén az elsődleges feladat a kiváltó ok megszüntetése, ami aztán a panasz megszűnését is eredményezi. A köhögéscsillapítással csak egy tünetet enyhítünk, amire persze szükség lehet, hiszen a beteget súlyosan kimerítheti a heves hosszantartó köhögés – megakadályozva az éjszakai pihenést.
A köhögéscsillapításnál a fő szempont, hogy a szervezet védekező mechanizmusának működését megkönnyítsük, ami az esetek többségében a hurutoldókkal, [köptető]?kkel érhető el, amelyek növelik a nyáktermelődést, illetve meggyorsítják a köpet távozását

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!