Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Nemcsak az anorexia és a bulímia köthető a téves testképzavarhoz, létezik egy harmadik, a fatorexia is, amelynek lényege éppen az anorexia, tehát a kóros soványság ellentéte. A fatorexiás ember nem látja a saját túlsúlyát, illetve nem veszi azt tudomásul. Úgy hiszi, keveset eszik, pedig naphosszat csak tömi magába az édességet.

 

A fatorexia tünetei

 

A fatorexiás ember problémáját sem ő maga nem veszi észre hónapokig, sem környezete. Utóbbi talán csak furcsállja, hogy az illető nem tartja magát kövérnek. Pedig az.

 

A fatorexia szövődményei

 

A fatorexiának is nagy a veszélye: az önmagát normális súlyúnak tartó ember kezéből teljesen kicsúszhat a gyeplő: elvesztheti az irányítást testsúlya felett, komoly hízásnak indulhat, mellyel akár életét is kockára teheti.


Arról nincsenek értékelhető adatok, hogy hány ember szenvedhet fatorexiában. Sajnos, nemigen állapítható meg egy emberről, hogy tisztában van-e már veszélyes túlsúlyával.

 

Forrás: napidoktor.hu


A szócikkhez társított címkék:
elhízás , túlsúly
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!